Over ons

Hoe kan ik mijn zonnepanelen onderhouden?

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

Wij krijgen bij Zonduurzaam vaak de vraag of de zonnepaneleninstallatie onderhouden moet worden en, zo ja, hoe dit het beste kan. Zonduurzaam zet de informatie voor u op een rijtje.

Eigenlijk heeft een degelijke zonnepaneleninstallatie niet heel veel onderhoud nodig. Indien u goede kwaliteit producten heeft aangeschaft, zullen de meeste zonnepaneleninstallaties zichzelf schoonmaken middels een goede regen- of sneeuwbui. Echter, om het optimale rendement uit uw installatie te blijven behalen is het wel belangrijk om zo nu en dan te controleren of uw zonnepanelen er nog goed en schoon bij liggen.

Zonnepanelen reinigen, moet dat?

Eigenlijk niet. Zoals we hierboven beschreven, worden de meeste zonnepanelen grondig gereinigd door een goede regen- of sneeuwbui. In principe is elk soort weer dus erg geschikt voor zonnepanelen. Echter zult u merken dat de opbrengst van de zonnepanelen per maand terugloopt als er vuil op de panelen te vinden is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vogelpoep, stof of bladeren. Het is verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Voordat u hieraan begint, is het belangrijk dat u wel de volgende checklist eerst goed doorneemt – zo voorkomt u eventuele schade aan uw zonnepaneleninstallatie.

Zonduurzaam raadt u het volgende aan:

  • Gebruik voor het reinigen van de zonnepanelen kalkvrij water, en als het kan regenwater.
  • Gebruik een zacht object, het liefst een spons zonder ruwe uiteinden.
  • Maak NOOIT gebruik van een hogedrukreiniger of schoonmaakmiddel.

We raden bij Zonduurzaam altijd aan om het schoonmaken van de zonnepanelen uit te besteden aan een specialist. Zij beschikken vaak over speciaal materiaal en weten wat zij doen.

Heeft u vragen over het schoonmaken van uw zonnepanelen?

Onze adviseurs staan u graag te woord! Ook als u erachter wilt komen hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt!

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact

Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00