Over ons

Welke merken zonnepanelen zijn er?

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

Je zou het kopen van een zonnepanelen installatie grofweg kunnen vergelijken met het kopen van een nieuwe auto. Althans, wanneer we kijken naar het aanbod van de verschillende merken zonnepanelen. In principe brengt elke auto je namelijk wel van A naar B, maar de kwaliteit van de motor en de kwaliteit van de onderdelen kan verschillen. Dit geldt hetzelfde voor zonnepanelen. Elk zonnepaneel kan stroom opwekken, maar de kwaliteit van de zonnecellen, de kwaliteit het materiaal en de manier van installatie kan erg variëren. Hieronder leggen we voor je uit wat het verschil maakt en waarom hier überhaupt een verschil in zit.

Zonnepanelen merken onderscheiden

Om het onderscheid tussen de merken zonnepanelen te kunnen maken, is het van belang om deze in de eerste instantie op te splitsen tussen de omvormer merken, de zonnepanelen merken en de installateurs merken. De rangschikking van de merken wordt bepaald door kwaliteitseisen en kwaliteitstesten die deze producten en diensten ondergaan. Er is een hele scala aan keurmerken waar zonnepanelen en omvormers op getoetst worden. Op basis van de uitkomsten daarvan gebruiken wij op dit moment de volgende zonnepanelen merken bij onze installaties:

Betrouwbare zonnepanelen merken:

  • Canadian solar (est 2001)
  • Hyundai (est 2005)
  • JAsolar (est 2005)
  • Suntech (est 2001)
  • Jinko Solar (est 2006)
  • Longi (est. 2000)

Naast de functionele en besparende werking hechten veel klanten ook belang aan de esthetiek van hun woning. Hierom hebben wij ook full black opties van deze merken in ons assortiment. Deze full black opties geven meestal ook een beter rendement. Dit komt doordat de donkere kleur van monokristallijn silicium (het beter kwaliteit materiaal van de zonnecellen) afkomt. Naast kwalitatief goede zonnepanelen is het net zo van belang om ook de omvormer merken onder de loep te leggen. 

Betrouwbare omvormer merken:

  • Enphase (micro-omvormers)
  • SolarEdge (string omvormer parallel)
  • Goodwe (string omvormer serieel)

Het merk van de omvormer wordt bepaald door de mogelijke ligging van de zonnepanelen op het dak. Dit kan dus voor iedere klant een andere optie zijn. Wanneer er geen schaduwval op het dak is en de zonnepanelen als één vlak gemonteerd kunnen worden, kan je kiezen voor een serieel een geschakeld systeem zoals de Goodwe. Wanneer er wel enige schaduwvlakken zijn, maar de zonnepanelen wel als één vlak gemonteerd worden, kun je in veel gevallen beter kiezen voor een parallel geschakeld systeem zoals SolarEdge. Wanneer er sprake is van zowel schaduwval als verschillende legrichtingen, dan kunnen micro omvormers van bijvoorbeeld Enphase de juiste keuze zijn en maken we dus gebruik van kleine micro omvormers, zodat elk zonnepaneel een onafhankelijke functie krijgt. Naast de keuze voor de betere merken die er op de markt te vinden zijn, is het tot slot nog handig dat de gehele installatie optimaal kan functioneren door een goede installatiewijze.

Installatie kwaliteit

Daarom is het dus ook van belang dat de installateurs goed vakmanschap leveren. Je kan in een peperdure auto willen rijden, maar als deze niet goed afgesteld is, heb je er alsnog vrij weinig aan. Daarom werken wij uitsluitend met gecertificeerde en opgeleide installateurs, om zo zekerheden mee te kunnen geven aan onze klanten. Daarnaast zitten onze installateurs altijd aangesloten bij een erkende vakvereniging, zodat de kwaliteit van de installaties up-to-date en duurzaam blijft. 

Montagemateriaal kwaliteit

Tot slot is het relevant om te weten dat het montagemateriaal van goede kwaliteit wordt aangeleverd. De zonnepanelen functioneren op hun best wanneer ze goed gemonteerd zijn, maar ook goed gemonteerd blijven. Hierom is het goed om een zonnepanelen installatie in de meeste gevallen over te laten aan een specialist. Voor veel zonnepanelen verkopers is er daarom ook een installatie garantie die ze meegeven. Vaak gelden deze garanties alleen wanneer een erkende installateur de zonnepanelen dus heeft geplaatst. Dus voor alle doe-het-zelvers onder ons kan dit een overweging zijn om het toch uit handen te geven.  

Wil jij je verdiepen in meer zonnepanelen merken? Vraag meer informatie aan bij onze adviseurs via onze contactpagina! Liever meteen weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Doe dan onze vrijblijvende dakscan en kom erachter welke installatie het meest geschikt is voor jouw woning.

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact

Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00