Over ons

Hoeveel kWh levert een zonnepaneel per dag?

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

De opbrengst van zonnepanelen per dag wordt beïnvloed door drie factoren: het aantal zonuren, de oriëntatie en de hellingshoek. De opbrengst van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Echter moet er wel rekening worden gehouden met het feit dat een zonnepaneel van 325Wp nooit daadwerkelijk 325Wp oplevert, aangezien de opbrengst van zonnepanelen per dag dus afhankelijk is van de bovengenoemde factoren. Hieronder vind je het antwoord op de vraag hoeveel kwh levert een zonnepaneel per dag?

De opbrengst van zonnepanelen per dag berekenen gaat middels de volgende formule:

Totale vermogen in Wattpiek (Wp) * Instralingsfactor = opbrengst in kWh

Het totale vermogen van een zonnepaneleninstallatie is simpel te berekenen door het aantal zonnepanelen te vermenigvuldigen met het aantal Wp per zonnepaneel. Hiermee berekent u dus de potentiële zonne-energie. De instralingsfactor daarentegen is afhankelijk verschillende factoren zoals eerder genoemd: het aantal zonuren per jaar, de oriëntatie van de zonnepanelen en de hellingshoek waarop deze zich bevinden. Bij Zonduurzaam.nl maken wij gebruik van speciale software die al deze factoren meeneemt in een berekening, maar het is in Nederland gebruikelijk om een standaard gemiddelde van 85%, of 0.85, aan te houden.

Kortom, met deze twee variabelen kunt u de opbrengst van uw zonnepaneleninstallatie berekenen:

Totale vermogen: 325Wp * Instralingsfactor: 0.85 = 276 kWh

Een zonnepaneel van 325Wp zal dus gemiddeld voor 276 kWh zorgen. Om erachter te komen hoeveel kwh per dag zonnepanelen opleveren doe je het bovengenoemde antwoord gedeeld door 365 dagen. Het is daarnaast ook goed om te weten dat voor een gemiddeld huishouden een jaarverbruik van 3.400 kWh wordt gehanteerd. Dit betekent dat we onder de juiste omstandigheden 13 zonnepanelen nodig hebben om aan dit verbruik te komen.

Ook weten hoeveel een zonnepaneel oplevert in jouw situatie?

Wil jij een speciafiek antwoord op de vraag hoeveel levert een zonnepaneel op? Onze adviseurs helpen u tijdens een kennismakingsgesprek graag op weg en informeren u naar de mogelijkheden. Zij kunnen aangeven hoeveel kwh per dag zonnepanelen voor jou kunnen opleveren.

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact

Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00