Start de gratis dakscan

Zonnepanelen installeren en plaatsen

Je bent je aan het oriënteren om zonnepanelen aan te schaffen. Je begint je af te vragen, kan ik ook zelf zonnepanelen plaatsen op een plat dak? Zonnepanelen plaatsen is zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar mocht je de nodige technische kennis in huis hebben, dan zou het wellicht een optie kunnen zijn. Maar naast de vele technische kennis zul je jezelf moeten afvragen: heb je last van werken op hoogtes? Heb je de juiste attributen in huis? En, niet onbelangrijk, kun jij zelf bijvoorbeeld de zonnepanelen aansluiten op de meterkast? Mocht dit allemaal het geval zijn dan komen nu de vervolgstappen over hoe je zonnepanelen zou kunnen plaatsen, maar let op dit is echt voor de technische vakmensen onder ons.

Ben jij minder technisch aangelegd en wil je dit liever door een installateur laten uitvoeren. Doe dan onze kostenloze dakscan en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning. Wil jij meer informatie ontvangen over de mogelijke zonnepanelen subsidies? Neem dan contact op met onze adviseurs!

Dakcheck aanvragen

Zonnepanelen installeren

Nu je zelf hebt bepaald of jij over de juiste technische vaardigheden en attributen beschikt om zonnepanelen te plaatsen, gaan we het hebben over zonnepanelen installeren. Om zonnepanelen te installeren moet je met verschillende onderdelen rekening houden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende onderdelen die nodig zijn om zonnepanelen te installeren:

• Bepaal de plek van de zonnepanelen op het dak;
  • Plaats het nodige bevestigingsmateriaal op het dak;
  • Bepaal de lussen van de zonnepanelen;
  • Plaats het dak doorvoer dat nodig is voor de zonnepanelen;
  • Leg de kabels (DC-kabels) van de zonnepanelen naar de omvormer;
  • Bevestig de stekkers aan de DC-kabels;
  • Lus de DC-kabels door terwijl je de zonnepanelen plaatst;
  • Ga naar de meterkast en plaats de aardelek automaat in de meterkast;
  • Sluit de kabel van de omvormer aan op de meterkast;
  • Bevestig nu de DC-kabels aan de omvormer.

Zelf zonnepanelen aansluiten

Wanneer je hebt besloten om de zonnepanelen zelf aan te sluiten, is het vooral belangrijk om te kijken hoe je de zonnepanelen gaat aansluiten op de omvormer. De zonnepanelen worden namelijk in een lus aangesloten. In sommige situaties kan het verstandig zijn om de zonnepanelen in ketens van door geluste panelen te voorzien. Per lus worden twee DC-kabels op de omvormer aangesloten. Zorg ervoor dat je de DC-kabels altijd voorziet van een stekker. Er kan namelijk een zeer hoge spanning staan op een ader die blootligt. Als je hiermee in contact komt kan dit serieus levensgevaarlijk zijn en kan je een heftige stroomschok krijgen.

Zonnepanelen installateur

Veel mensen zijn jou voorgegaan met het aanschaffen van zonnepanelen. De meeste mensen kiezen uiteindelijk voor een zonnepanelen installateur. De meeste mensen hebben namelijk niet de juiste attributen in huis en/of de juiste technische kennis om de zonnepanelen te installeren. Het is daarom voor jou handig om een zonnepanelen installateur te raadplegen. Zonduurzaam wil jou hier graag mee verder helpen. Wij beschikken over de juiste expertise en zonnepanelen installateurs om ieder dak te voorzien van zonnepanelen. Klik op de onderstaande knop om vrijblijvend met ons in contact te komen.

Kom in contact met ons!

Direct contact

Heb je een vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan je graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00