Investeren in duurzaamheid
Hoog rendement, gemiddeld €720 per jaar
Uitstekende garantie en verzekering
Alleen de beste A-merken

BTW teruggave zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen heb je in de meeste gevallen recht op BTW teruggave zonnepanelen voor de aangeschafte zonnepanelen. Als je voor de eerste keer zonnepanelen aanschaft kun je de btw voor de zonnepanelen en installatie terugvragen. Je zult wel aan de volgende voorwaarden moeten voldoen voor btw teruggave van zonnepanelen namelijk;

  • Jouw naam moet op de factuur van de zonnepanelen staan;
  • De naamgeving op de factuur van het energiebedrijf moet gelijk zijn aan de naamgeving op de factuur voor de zonnepanelen;
  • Vraag de btw terug binnen 6 maanden na het jaar, waarin jij hebt geïnvesteerd in zonnepanelen.

Formulier  opgaaf zonnepanelen

Het formulier voor het aanvragen voor de btw teruggave van jouw zonnepanelen kun je terugvinden op de website van de belastingdienst. Stuur het formulier opgaaf zonnepanelen naar de belastingdienst op.

Met dit formulier meld jij je aan als ondernemer, op deze manier kan je later de btw terugvragen voor jouw zonnepanelen. Je wordt gezien als ondernemer, omdat je een deel van jouw stroom terug levert aan jouw energiemaatschappij. Je geeft dan in het formulier aan mee te willen doen aan de KOR regeling ook wel kleineondernemingsregeling genoemd.

Geef je rekeningnummer door
De volgende stap is je rekeningnummer doorgeven aan de belastingdienst. Dit kan via jouw eigen DigiD op mijn belastingdienst zakelijk. Ook al hebben zij vaak al uw rekening is dit zeer belangrijk om door te geven om de btw teruggave van de zonnepanelen te ontvangen.

Vul je btw-aangifte in
Nadat je de bovengenoemde stappen hebt uitgevoerd krijg je waarschijnlijk een aantal brieven van de belastingdienst. Deze heb je nodig om op de juiste manier aangifte te doen voor de terggave van btw van jouw aangeschafte zonnepanelen. Mocht je de brief ‘Vaststelling belastingplicht’ niet ontvangen? Dan moet je digitaal aangifte doen. Dit kan op mijn belastingdienst zakelijk.

BTW teruggave zonnepanelen

Zonnepanelen btw terugvragen als ondernemer

Heb jij een eenmanszaak of ben jij zzp’er?  Dan gelden de bovenstaande stappen niet voor jou. Om jouw btw voor de zonnepanelen terug te vragen kun je gewoon gebruik maken van jouw normale btw-aangifte. Hoe je dat doet kun je lezen op: ‘BTW terugvragen als ondernemer’

Ik heb al eerder btw voor zonnepanelen teruggevraagd

Wanneer jij al eerder btw voor zonnepanelen hebt teruggevraagd dan geld het bovenstaande stappenplan ook niet voor jou. Kijk dan op: ‘btw teruggave zonnepanelen 2021’ voor meer informatie.

Klinkt als veel werk?
Dat kan ik me erg goed voorstellen. Bij Zonduurzaam.nl zien wij dit hele proces als een onderdeel van onze service en regelen wij dit allemaal voor je tijdens de aanvraag van je zonnepanelen.

Nadat deze gegevens ontvangen zijn wordt er bij de belastingdienst een rekeningnummer doorgegeven waarop de btw uiteindelijk uitbetaald kan worden. Na enkele weken ontvangt Zonduurzaam een digitale aangifte van de Belastingdienst. Wij zullen de btw-aangifte voor jullie doen. Het bedrag dat u terug ontvangt is de btw minus een vastgesteld forfait bedrag:

Opwekvermogen in Wattpiek Forfait (omzetbelasting)

1 - 1000 € 20
1001 - 2000 € 40
2001 - 3000 € 60
3001 - 4000 € 80
4001 - 5000 € 100
5001-6000 € 120
6001-7000 € 140
7001-8000 € 160
8001-9000 € 180
9001-10000 € 200

Terug naar direct verdienen

Stap 1
Stap 2
Stap 3

Direct verdienen met zonnepanelen

In 3 stappen op weg naar een duurzame investering.

Doe de gratis dakcheck:
Binnen 1 minuut geregeld
Doe de kosteloze dakscan en krijg:
  • Een eerlijk en persoonlijk advies
  • Realistische kijk op energieopbrengst & besparing
  • Duidelijkheid over merken & producten
  • Helderheid over garanties & keurmerken
  • Binnen 1 werkdag een vrijblijvend dakplan!

HomeDirect verdienenBtw-teruggave

Klantenservice

088-8897777 U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00
Start de gratis dakcheck