Stap 1
Stap 2
Stap 3

Ik wil graag meer weten over:

Glas-glas zonnepanelen

Doe de dakscan en ontvang:

Doe de gratis dakscan:

Binnen 1 minuut geregeld

100.000+ anderen ging jou al voor

Ik wil meer weten over:
Stap 1
Stap 2
Stap 3

Glas-glas Zonnepanelen

Doe de gratis dakscan:

100.000+ anderen gingen jou al voor

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen in 2023 is (wat ons betreft) de beste keuze die je kan maken dit jaar. Hierbij overdrijven we niet. We kijken dan voornamelijk naar de salderingsregeling die (waarschijnlijk) wordt afgebouwd vanaf 2025, de BTW wat nu op 0% staat en de subsidie mogelijkheden. Het kopen van zonnepanelen in 2023 is, kijkend naar deze drie factoren, een hele juiste keuze.  

Zonduurzaam

Zonnepanelen kopen in 2023

Wat levert zonnepanelen kopen op?

100% salderen, geen btw en subsidie mogelijkheden.

Zonnepanelen kopen in drie stappen

De dakscan, het adviesgesprek en het vrijblijvende voorstel.

Waarom nu zonnepanelen kopen?

De voordelen van het kopen van zonnepanelen in 2023.

Wat levert zonnepanelen kopen op in 2023, en in de jaren die volgen?

Eigenlijk heel veel. We kijken dan specifiek naar de volgende drie onderwerpen: 

  • Salderingsregeling
  • Btw 0%
  • Subsidie mogelijkheden 

De salderingsregeling zegt je misschien al wel iets. Het is immers al een paar keer in het nieuws verschenen. De salderingsregeling houdt, kort gezegd in, dat we alle stroom die we opwekken mogen wegstrepen met de stroom die we verbruiken. Klinkt ook logisch.

Wanneer je zonnepanelen in 2023 zou aanschaffen, zou je nog 2 jaar kunnen genieten van het 100% salderen en daarna nog van de percentages die volgen. Je hebt dan veel sneller jouw zonnepanelen installatie terug verdiend. 

Daarnaast hebben we de btw die vanaf 1 januari 2023 is gewijzigd naar 0%. Dit betekent dat je geen btw meer hoeft te betalen of voor te schieten bij de aankoop van een zonnepanelen installatie. Waar je eerder de btw-kosten moest voorschieten, om deze (maanden) later terug te krijgen van de Belastingdienst, is dit nu niet meer aan de orde. Weer een mooi voordeel van het kopen van zonnepanelen in 2023. 

Het laatste onderwerp gaat over de subsidie mogelijkheden. Al meerdere jaren worden er subsidies gegeven aan zonnepanelen. Echter is het aan de overheid om van tijd tot tijd de onderwerpen van de subsidies aan te passen naar meer ‘actuelere’ zaken. De overheid heeft sinds 2023 de subsidies voor zonnepanelen uitbesteed aan de provincies en de gemeenten. Welke subsidie mogelijkheden biedt jouw gemeente of provincie aan? Vraag er naar tijdens het gesprek en we zoeken het voor je uit.

enph1224
Installateur Zonnepanelen Zonduurzaam

Zonnepanelen kopen in drie stappen

Bij het kopen van zonnepanelen kijken we naar de volgende drie stappen: 

  • Dakscan 
  • Adviesgesprek 
  • Vrijblijvend voorstel 

Maar het kopen van zonnepanelen gaat natuurlijk om een stuk vertrouwen. In de jungle van zonnepanelen aanbieders, kunnen wij begrijpen dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Wat is nou goed? En welke zonnepanelen passen het beste bij jou en jouw dak? 

Hier schieten wij ter hulp, als zonnepanelen adviseurs van Zonduurzaam. Middels de dakscan vul jij jouw gegevens in en bij het adviesgesprek leggen we het zo simpel mogelijk uit hoe het werkt. De uitleg over de zonnepanelen en welk systeem het beste bij jouw wensen en daksituatie past. 

Waarom nu zonnepanelen kopen?

We hebben in bovenstaande uitleg kort uitleg gegeven over de voordelen van het kopen van zonnepanelen in 2023. Hierbij nog even de voordelen op een rijtje:

  • Je kan nu nog 100% salderen 
  • Je betaalt nu 0% btw voor jouw zonnepaneleninstallatie 
  • Er zijn subsidie mogelijkheden per gemeente/provincie 
 
 

Weten wat zonnepanelen kopen betekent voor jou?

Installatiedag zonnepanelen meterkast

Waarom zonnepanelen kopen bij Zonduurzaam?

Wij geloven dat van betekenis zijn voor een ander het verschil maakt. Daar krijgen wij energie van en het motiveert ons om elke dag het beste te kunnen zijn in ons vak.

Door persoonlijk contact, eerlijk advies, transparante communicatie en echt vakmanschap. We helpen je van a tot z door het proces en we gaan door totdat je tevreden bent, en blijft. Dat is wat ons definieert, en dat mag je van ons verwachten. 

We kijken ernaar uit om met je te mogen spreken over jouw situatie.

Wil jij ook advies over zonnepanelen?

Vraag vrijblijvend om advies van onze experts door de de dakscan in te vullen via onderstaande button.