Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Over ons

Zonnepanelen schoonmaken en reinigen

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

In de meeste gevallen is het niet altijd direct nodig om je zonnepanelen schoon te maken. Naast de regen die haar werk doet om de zonnepanelen schoon te houden, staan de meeste zonnepanelen niet onder of dichtbij een boom of iets dergelijks geplaatst. Toch kan zonnepanelen schoonmaken effect hebben op het rendement van de zonnepanelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn, omdat er veel vogelpoep of stof op de zonnepanelen komt te liggen.

Zonnepanelen die erg vies zijn kunnen namelijk leiden tot wel 5% rendement verlies. Dit is natuurlijk zonde, want op deze manier duurt het langer, voordat jouw zonnepanelen zijn terugverdient. Hieronder vind je een aantal tips voor het schoonmaken van zonnepanelen:

  • Reinig jouw zonnepanelen in het voorjaar;
  • Gebruik lauw water voor het reinigen van jouw zonnepanelen;
  • Gebruik een zachte spons en/of doek om jouw zonnepanelen schoon te maken;
  • Zorgt ervoor dat je veilig te werk gaat en niet zelf het dak op hoeft.

Zonnepanelen schoonmaken is dus niet altijd makkelijk, dit kan zijn omdat je hier niet gemakkelijk bijkomt vanwege de hoogte. Denk daarom eerst aan je eigen veiligheid en laat een expert u advies geven. Geef Zonduurzaam een belletje als jij meer wilt weten over het reinigen van jouw zonnepanelen in Deventer.

Zonduurzaam bellen

Sneeuw op Zonnepanelen

Als de zon schijnt, maar mijn zonnepanelen liggen onder de sneeuw, vangen mijn zonnepanelen dan nog zonlicht op? Deze vraag hoort Zonduurzaam steeds vaker. Normaal als er sneeuw op zonnepanelen ligt raden wij aan om niets te doen. Als de temperaturen weer oplopen zal de gevallen sneeuw van de zonnepanelen afglijden. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de sneeuw lang blijft liggen. Je kunt dan overwegen om de sneeuw op de zonnepanelen weg te vegen. Zorg er dan wel in alle tijden voor dat je veilig te werk gaat en een lange steel of verlengstuk gebruikt.

Zonnepanelen wassen en reinigen

Je zonnepanelen kun je wassen door met een natte doek of spons heen en weer te wrijven over de zonnepanelen. Ten eerste is dit een mooier aanzicht op jouw woning en dit heeft een positief effect op het rendement van jouw zonnepanelen. Gebruik zoals in het begin van dit artikel genoemd lauw water, dit is voldoende om te zonnepanelen te wassen.

Mocht je meer tips willen ontvangen over het wassen van jouw zonnepanelen, aarzel dan niet om Zonduurzaam te contacteren. 

Neem contact met ons op

Direct contact

Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00