Wat is de garantie op zonnepanelen?

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

Omdat Zonduurzaam je voorziet van het beste advies in combinatie met de beste kwaliteit, gaan we er vanuit dat de zonnepanelen en de omvormer de hele levensduur mee gaan. Mocht er in een enkel geval toch iets gebeuren met de zonnepanelen installatie, dan is het altijd goed om te weten welke garanties er gelden. Tijdens een gesprek met een adviseur zal worden toegelicht welke garanties er worden gegeven op een installatie, maar omdat er natuurlijk verschillende garanties zijn zet Zonduurzaam ze voor je op een rijtje. Ook zijn er mogelijkheden voor het onderhoud van zonnepanelen.

Garantie op onze zonnepanelen en omvormers

De zonnepanelen van Zonduurzaam hebben de volgende garanties:

 • 25 jaar lineaire vermogensgarantie
  Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal voor 80% moeten werken. Indien dit niet het geval is, worden deze door de fabrikant kosteloos vervangen.
 • 10 jaar productgarantie
  Dit houdt in dat de zonnepanelen de eerste 10 jaar klachtenvrij moeten zijn. Indien dit niet het geval is, worden deze door de fabrikant kosteloos vervangen.

De omvormers van Zonduurzaam hebben de volgende garanties:

 • 12 jaar op de omvormer van SolarEdge
  Dit houdt in dat de omvormer de eerste 12 jaar klachtenvrij moeten zijn. Indien dit niet het geval is, worden deze door de fabrikant kosteloos vervangen. Tevens maakt SolarEdge gebruik van optimizers, op deze optimizers zit een fabrieksgarantie van 25 jaar – zo weet je zeker dat de installatie de hele levensduur mee gaat.
 • 10 jaar op de omvormer van Huawei
  Dit houdt in dat de omvormer de eerste 10 jaar klachtenvrij moeten zijn. Indien dit niet het geval is, worden deze door de fabrikant kosteloos vervangen.

Het Zorgeloos Zonduurzaam plan

Zonduurzaam levert een aanvullende installatiegarantie van 5 jaar. Dit betekent dat eventuele voorrijkosten, reparatiekosten en aanvullende services zoals de btw-teruggave service en het aanmelden bij de netbeheerder kosteloos zijn inbegrepen bij de installatie. Zo ben je verzekerd van een totale ontzorging en hoef je verder alleen maar te genieten van de gratis zonne-energie!

Wil je meer weten over de garantie die Zonduurzaam biedt?

Neem contact op met één van onze adviseurs.

Direct contact

Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00