Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Over ons

Terugleveren van stroom zonnepanelen

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

Het terugleveren van opgewekte energie aan het energienet noemen we in Nederland ook wel salderen. Het (te veel) salderen wordt momenteel nog beloond met een klein bedrag van tussen de 7 tot 11 cent per opgewekte kWh. We hebben vernomen dat deze regeling is verlengd tot en met 2023.

Salderen in het kort

U wekt met zonnepaneleninstallatie zelf stroom op via de instraling van de zon op de zonnepanelen. U gebruikt een deel van deze stroom zelf, en alles wat u niet verbruikt levert u weer terug aan het elektriciteitsnet. Echter schijnt de zon in Nederland, helaas, niet altijd. Dit betekent dat u op zulke dagen de stroom weer van uw energieleverancier afneemt. De stroom die u afneemt van uw energieleverancier, wordt onderaan de streep weggestreept tegen de stroom die u weer teruglevert aan uw energieleverancier. Dit wordt ook wel salderen genoemd.

Terugleveren stroom na 2023

Na 2023 zal de vergoeding van de zonnestroom in twee delen worden gesplitst:

  1. De vergoeding van de overheid voor de energiebelasting.
  2. De vergoeding voor de elektriciteit die betaald wordt door het energiebedrijf.

Dit houdt dus in dat de overheid vanaf 2023 langzaam maar zeker de energiebelasting, die wordt terugbetaald aan eigenaren van zonnepanelen, zal terugschroeven naar nul, wat behaald moet zijn in 2031. Ook na 2023 blijven zonnepanelen nog zeer aantrekkelijk en Zonduurzaam houdt in haar adviezen al rekening met deze regeling zodat de financiële opbrengsten niet mooier worden gemaakt dan dat ze zijn. Laat ons de kosten en opbrengst voor jouw zonnepanelen berekenen

Ook weten wat een zonnepaneleninstallatie in uw situatie gaat opleveren?

Onze adviseurs helpen u tijdens een kennismakingsgesprek graag op weg en informeren u naar de mogelijkheden. Benieuwd wat jouw zonnepanelen opleveren in Groningen?

Neem contact op met een van onze adviseurs.

Direct contact

Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00