Sinds 2013 zijn er geen landelijke subsidies meer voor het aanschaffen van een zonnepaneleninstallatie. Echter sluit dit de subsidies van plaatselijke gemeentes, die eigen subsidieregelingen hebben, niet uit. Wil jij meer weten welke zonnepanelen subsidies er voor jou beschikbaar zijn? Vraag het aan onze adviseurs en wij helpen jou verder!
In sommige gevallen zijn gemeentelijke regelingen niet terug te vinden op deze website, denk bijvoorbeeld aan inwoners die collectief een zonnepaneleninstallatie willen aanschaffen. Dit wordt zeer gestimuleerd, maar valt buiten een subsidie die geldt voor het aanschaffen van zonnepanelen. Het is daarom altijd verstandig om in dit soort gevallen contact op te nemen bij uw lokale energieloket.
Het is nu nog mogelijk om het btw-bedrag terug te vragen over de gehele installatie. Een van onze partners meldt u namelijk aan bij de belastingdienst als zijnde een ‘kleine onderneming’. U ontvangt dan een tijdelijk btw-nummer waardoor u binnen 3 tot 5 maanden het btw-bedrag over de installatie weer terug ontvangt op uw rekening.
Echter krijgt de kleineondernemersregeling (KOR) een wijziging. Voor de teruggave over een zonnepaneleninstallatie zelf zal niets veranderen, echter is de wijziging wel terug te vinden in de ontheffing die na de teruggave aangevraagd moet worden. Mocht u beroep doen op de KOR 2020, dan dient u een deel van de btw op de factuur terug te betalen. Meer over deze regeling kunt u terugvinden op zonnepanelen.net/zonnepanelen-kor-2020.
Heeft u nog overige vragen? Onze adviseurs kunnen u ook goed op weg helpen.
Neem contact op met een van onze adviseurs.
Wilt u niet direct met eigen financiële middelen financieren? Dan kan een lening bij het SVn iets voor u zijn! Met deze lening kunt u de zonnepaneleninstallatie tegen een laag rentepercentage van doorgaans 1,7-2,5% financieren. Sinds 2020 geldt voor de meeste gemeenten echter wel dat met een energiebespaarlening maximaal 75% van het totale leenbedrag gebruikt mag worden voor zonnepanelen. De overige 25% moet besteed worden aan een andere duurzame maatregel.
Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze adviseurs of energiebespaarlening.nl/particulieren.
Over de opgewekte stroom die in een huishouden niet zelf gebruikt wordt ontvangt u ook in 2020 nog een subsidie per opgewekte kWh. Deze stroom wordt namelijk teruggeleverd aan het energienet. Met deze terugleversubsidie betaalt u over de stroom die u middels de zonnepanelen opwekt geen energiebelasting, btw en leveringskosten. Ook hierdoor kunnen de kosten van uw energierekening lager gehouden worden.
Kortom, het nemen van een zonnepaneleninstallatie is op veel vlakken voordelig. U werkt niet alleen mee aan een duurzame wereld, maar investeert ook nog eens in uw portemonnee en woning, want wist u al dat door het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie de gemiddelde woning met 2,45% in woningwaarde stijgt?
Onze adviseurs helpen u tijdens een kennismakingsgesprek graag op weg en informeren u naar de mogelijkheden.
Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.
Ma t/m vrij 08:30 – 17:00
Ma t/m vrij 08:30 – 17:00