Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

Over ons

Afmeting zonnepaneel en gewicht zonnepaneel

Doe de gratis dakscan:
Binnen 1 minuut geregeld

De zonnepanelen maat is bepalend voor het uiteindelijk gewicht dat de zonnepaneel heeft. Het is natuurlijk ook logisch dat een grote zonnepaneel zwaarder is dan een kleine zonnepaneel. Maar welke zonnepanelen afmetingen zijn gangbaar? En was is daar het gewicht van? Wat weegt een zonnepaneleninstallatie?  Wil jij ook weten welke maat zonnepanelen jij nodig hebt? Doe dan onze zonnepanelen dakscan!

Maat zonnepanelen

Zonnepanelen zijn hartstikke HOT. Dit betekent ook dat de onderlinge concurrentie fors is. Om dan als producent voorop te blijven lopen zijn nieuwe ontwikkelingen mega belangrijk. Hierdoor zijn er heel veel verschillende afmetingen zonnepanelen ontstaan. Ieder installatiebedrijf heeft vaak een eigen voorkeur voor zonnepanelen waarmee ze werken. Dit heeft dan te maken met bijvoorbeeld de massa inkoop en de hierbij behorende onderconstructie die ze passend op het dak moeten aanleggen. 

Om deze reden is het dus niet handig om een gemiddelde afmeting te gaan bepalen, omdat je hiermee dus geen nauwkeurige berekening kan maken voor de mogelijkheden van jouw dak. Hiervoor zou je specifiek de verschillende zonnepanelen en afmetingen langs moeten gaan om te kijken wat het beste past.  

De afmetingen en het gewicht van zonnepanelen 

Om een goed rekenvoorbeeld te kunnen maken is het dus handig om voor jezelf een aantal maten van specifieke zonnepanelen op te zoeken waarmee je voor jezelf kunt bepalen of deze goed op jouw dak passen. Daarnaast kan je ook het zonnepanelen gewicht opzoeken om uit te zoeken wat dan het totale gewicht zou zijn van de installatie. Dit heeft natuurlijk met meerdere factoren te maken. De nodige hoeveelheid zonnepanelen verschilt namelijk per persoon. Dit heeft alles te maken met jouw verbruik en hoeveel je dus moet opwekken om quitte te kunnen spelen. gemiddeld heeft een huishouden ongeveer tien zonnepanelen nodig. Daarbij komt dan nog het gewicht van de onderconstructie en de bekabeling die wordt aangelegd.  

De afmeting en gewicht van zonnepanelen bij Zonduurzaam

Om een aantal soorten alvast voor je uit te lichten, staan hieronder de zonnepanelen maat en zonnepanelen gewicht van ons huidige assortiment weergegeven. Op dit moment zijn dit de volgende soorten zonnepanelen:

Canadian Solar 360

Afmeting zonnepaneel (in mm): 1765 x 1048 x 35 

Gewicht zonnepaneel (in kg): 20,5 

Hyundai 395

Afmeting zonnepaneel (in mm): 1719 x 1140 x 35

Gewicht zonnepaneel (in kg) : 22,0 kg

Suntech 390

Afmeting zonnepaneel (in mm): 1724 x 1134 x 35

Gewicht zonnepaneel (in kg): 22,1 kg

JAsolar 325

Afmeting zonnepaneel (in mm): 1689 x 996 x 35

Gewicht zonnepaneel (in kg): 18,7

Zoals je ziet verschilt de afmeting en gewicht van zonnepanelen niet bijzonder veel van elkaar, maar het kan voor jouw dak net het verschil maken of je de zonnepanelen goed kwijt kan of niet. Vaak worden daarom zonnepanelen op maat, gewicht en natuurlijk op het benodigde rendement voor je uitgezocht door onze adviseurs. 

Zonnepanelen op maat

Wanneer je zonnepanelen op jouw dak wilt laten plaatsen, kun je dit op meerdere manieren aanpakken. Je kan lukraak een aantal panelen bestellen en (laten) monteren. De vraag is dan wel of dit de juiste panelen voor jouw situatie en dak zijn. Daarnaast kan de plek op het dak waar ze geïnstalleerd worden ook veel invloed hebben op het totale rendement. Hierom is het in de meeste gevallen aan te raden om zonnepanelen op maat te laten intekenen. Op die manier kijkt er een deskundige met jou mee, zodat je zeker kan zijn van de mogelijkheden die jouw dak jou biedt. 

Benieuwd wat jouw dak jou kan bieden? Doe de dakscan en laat één van onze deskundigen met jou meekijken naar de mogelijkheden. 

Direct contact

Heeft u uw vraag niet kunnen vinden? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs! Zij staan u graag persoonlijk te woord.

Ma t/m vrij 08:30 – 17:00

afmetingen zonnepaneel