Over ons
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Verdienen met zonnepanelen?

Doe de gratis dakscan:

Auteur

Benny Foks

Benny Foks

Zonnepanelen adviseur

Zonnepanelen offerte

Wanneer je een zonnepanelen offerte gaat aanvragen is het goed om een aantal zaken voor jezelf inzichtelijk te hebben, zodat je precies weet wat voor jou de relevante onderdelen zijn waar je op kunt letten bij het vergelijken. Vaak worden er dan door mensen ongeveer twee of max drie verschillende offertes opgevraagd die naast elkaar worden gelegd.

 

Wat zie je?

Een zonnepanelen offerte bestaat vaak uit informatie die jou laat zien wat de mogelijkheden zijn van de aangeboden installatie. Hiervoor is het handig om te weten dat deze informatie vaak gebaseerd is op een schatting. Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken om te checken of deze cijfers kloppen. Mede hierdoor is het belangrijk om ook zelf op de hoogte te zijn van de mogelijke ontwikkelingen met betrekking tot de haalbaarheid van de offerte. Met welke energieprijzen zijn er gerekend? Wat verwacht ik van deze prijzen in de komende jaren?

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken waar je precies naar op zoek bent. Ben je zelf bijvoorbeeld op zoek naar een zogeheten quick-win of ben je juist opzoek naar een langer termijn investering. Je kan bijvoorbeeld prima een aantal zonnepanelen op jouw dak laten monteren om jouw huidige verbruik te compenseren, maar zijn dit er voldoende met het oog op de nabije en niet zo nabije toekomst? Zonnepanelen zijn er namelijk voor bedoeld om dertig jaar mee te gaan. Wat zijn jouw belangen voor de komende dertig jaar? Woon je nog in hetzelfde huis? Heb je nog dezelfde huisgenoten? Komen er nog grote energieverbruikers bij of gaan deze eraf? Wat is de kwaliteit van de aangeboden installatie en de kwaliteit van de montage? Op basis van deze grove inschatting die je voor jezelf probeert te maken kan je bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Lees hier ook meer over in de blog: Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Voorbeeld situatie: Wat vind ik belangrijk?

Stel dat je van plan bent om vanuit jouw huidige woning elektrisch te gaan rijden, dan zal je meer energie gaan verbruiken. Je kan direct deze extra zonnepanelen laten aansluiten wanneer dit op de korte termijn gaat gebeuren, of je kan kiezen voor een systeem waarbij extra zonnepanelen plaatsen relatief simpel kan, zodat je, wanneer het moment daar is, de extra zonnepanelen er dan bij kunt laten plaatsen. Zo bespaar je bijvoorbeeld een hoop geld op de langere termijn, doordat de oude zonnepanelen niet allemaal losgehaald hoeven te worden of dat je niet al direct een nieuwe omvormer hoeft te kopen, maar dit maakt ook de eerste investering vaak weer een stukje prijziger. Lees voor meer informatie over elektrisch rijden en zonnepanelen ook: Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor elektrisch rijden.

 

Wat hoor je?

Voorspellende getallen alleen zeggen nog niks over het doen van een goede investering. Vaak is het aan te raden om ook te luisteren naar wat anderen bijvoorbeeld in dezelfde situatie hebben gedaan. Hoe hebben ze de service ervaren? Hoe wordt er met tegenslagen omgegaan en hoe wordt de oplevering gedaan? Juist doordat zonnepanelen een lange termijn investering zijn, vind je het misschien juist wel het belangrijkste dat je ten alle tijde bij jouw partij terecht kunnen met alle vragen. Zijn ze hiervoor goed bereikbaar? Zijn ze behulpzaam? Meedenkend? Wat zijn factoren die jij belangrijk vindt als het om service gaat? Kortom; Hoeveel waarde hecht ik aan de niet-materiële bijkomstigheden van een bedrijf en ben ik ook bereid hierin te investeren? Deze kan je vinden in de vorm van recensies en referenties op bijvoorbeeld de website van de aanbieder. Let hierbij wel op, dat een website geen onafhankelijk bron is. Het beste zou je recensies kunnen lezen via een onafhankelijke organisatie. Wij gebruiken hiervoor de welbekende Klantenvertellen. Ben je benieuwd naar onze recensies? Lees ze dan via de link op Klantenvertellen

 

Wat voel je?

Mogelijk is dit niet de eerste vraag waar je aan denkt als je, je gaat oriënteren in zonnepanelen, maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Hiermee bedoelen we eigenlijk: Voelt het voor jou goed om via deze partij te gaan investeren? Wat zegt jouw onderbuikgevoel? Zodra je bovenstaande factoren op een rijtje hebt gezet krijg je toch vaak een sterke voorkeur voor een partij die goed aanvoelt en aan jouw wensen voldoet. Dan is de kans groot dat dit de zonnepanelen offerte is waar je voor moet gaan.

Ben je benieuwd naar wat wij jou adviseren of wil je graag hulp bij het vergelijken van verschillende offertes? Neem dan contact op met één van onze adviseurs en dan helpen we je graag op weg!

zonnepanelen offerte

Het gratis Zonduurzaam eBook

Er heerst veel onduidelijkheid in de wereld van zonnepanelen. Om te zorgen dat jij de juiste keuze maakt hebben we een e-book gemaakt: “Hoe koop ik zonnepanelen in 2023?” Meld je hieronder aan om het gratis e-book te ontvangen