088-8897777 Ma t/m vrij 9:00 - 17:00
Eerlijk investeren in duurzaamheid
Hoog rendement, gemiddeld €850 per jaar
Uitstekende garanties en verzekering
Alleen de beste A-merken
Zonduurzaam Zonnepanelen Blog
Doe de gratis dakcheck:
Binnen 1 minuut geregeld

Welke zonnepanelen subsidies zijn er?

30 augustus 2021

Welke zonnepanelen subsidies zijn er?

Voor de aanschaf van zonnepanelen zijn er in de loop van de jaren een heleboel regelingen getroffen vanuit de overheid om mensen hierbij te kunnen ondersteunen. Hieronder volgen daarom de opties en mogelijkheden die er momenteel beschikbaar zijn als ''subsidie zonnepanelen'':

Krijg ik zonnepanelen subsidie in 2021?

Sinds 2013 zijn er vanuit de overheid geen landelijke ''subsidie zonnepanelen'' meer beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Dus kun je anno 2021 via deze weg geen zonnepanelen subsidie meer ontvangen. Wel kun je via de Belastingdienst de btw terugvragen over de aanschaf én over de installatie van de zonnepanelen. 

Geld verdienen met zonnepanelen

Ondanks dat er vanuit de overheid geen ''subsidie zonnepanelen'' meer worden gegeven voor zonnepanelen, blijft het alsnog een slimme investering. Door zelf je eigen energie op te wekken bespaar je jaarlijks flink op je energierekening. Voor een gemiddeld huishouden is deze besparing zelfs zo sterk, dat je na 5-7 jaar de hele investering alweer terug hebt verdiend. Daarna heb je dus gratis stroom en ‘verdien’ je dus aan de zonnepanelen. De meeste zonnepanelen hebben zelfs een levensduur van dertig jaar. Dan kun je nog 23 jaar verdienen aan deze panelen en hiermee alvast een spaarpot opbouwen voor de volgende set zonnepanelen. 

Mocht je zelfs nog meer stroom opwekken met jouw zonnepanelen dan dat je zelf verbruikt, dan kan je ook nog gebruik maken van de teruglever/salderingsregeling om extra te kunnen besparen.

Van welke zonnepaneel leningen kan ik eventueel gebruik maken?

Voor de meeste mensen is de aankoop van zonnepanelen een redelijke investering. Hierom worden er verschillende mogelijkheden aangeboden door gemeenten om voor een lage rente geld te kunnen lenen voor deze duurzame projecten. Meestal zitten hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden en mag je maar een bepaald percentage (meestal 75%) uitgeven aan zonnepanelen. De overige 25% moet in een ander duurzaam project in huis worden gestoken.

Bekijk van tevoren dus goed alle voorwaarden en mogelijkheden die bij jou in de buurt van toepassing zijn. 

 

HomeBlogWelke zonnepanelen subsidies zijn er?

Klantenservice

088-8897777 U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00
Start de gratis dakcheck